Bovenooglidcorrectie

Onze ogen zijn de blikvangers van ons gezicht. Hangende oogleden geven vaak onterecht een vermoeide, sombere of zelfs verdrietige indruk. Terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Maar ook klachten als het niet kunnen opmaken van je oogleden, een vermoeid en drukkend gevoel op je ogen of zelfs hoofdpijn komen vaak voor. In zo’n geval is een bovenooglidcorrectie de oplossing.

Bij een correctie van de oogleden wordt de verslapte huid of huidoverschot eventueel in combinatie met overtollig vetweefsel onder lokale verdoving operatief verwijderd.

Resultaat

Bij BBO Clinics zijn we gespecialiseerd in onder-en bovenooglidcorrecties met een mooi en vooral natuurlijk resultaat. Iedere oogopslag is uniek en vraagt om een persoonlijke aanpak. Een deskundig uitgevoerde bovenooglidcorrectie helpt je van mogelijke klachten af en geeft je weer een energieke, frisse en uitgeruste uitstraling.

Intake

Je komt in aanmerking voor een bovenooglidcorrectie als het ooglid nauwelijks of niet meer zichtbaar is. Je merkt dat de oogleden zwaarder voelen en in rust lager hangen. Het meer energie kost om je ogen helemaal open te houden en je vaker last hebt van vermoeide ogen.
Bij een ooglidcorrectie kan er sprake zijn van alleen een overschot aan huid of tevens overtollig vetweefsel (vetpockets). Aan de hand van een vrijblijvend intakegesprek kijkt onze cosmetisch arts samen met jou naar de mogelijkheden voor het mooiste resultaat.

Behandeling

Bij een correctie van de oogleden wordt de verslapte huid of huidoverschot eventueel in combinatie met overtollig vetweefsel onder lokale verdoving operatief verwijderd. Vervolgens wordt de huid gesloten door middel van kleine hechtingen.

Bij een bovenooglidcorrectie wordt de incisie die hiervoor nodig is, zeer nauwkeurig in de plooi van het ooglid gemaakt (arcadeboog). Het litteken wat na de operatie ontstaat valt nadien in deze plooi waardoor het niet of nauwelijks zichtbaar is.

Herstel

De hechtingen waarmee na de operatie de huid gesloten wordt, worden na ongeveer 5 tot 7 dagen verwijderd. De herstelperiode na een ooglidcorrectie verloopt voor iedereen anders. Hieronder vind je een indicatie van de herstelperiode, zodat je weet wat je kunt verwachten na de behandeling. Het is belangrijk om de adviezen goed op te volgen om de kans op complicaties zo klein mogelijk te houden.

Herstel tot circa 3 dagen na de behandeling

De eerste dagen na de ooglidcorrectie neemt de zwelling rondom de ogen toe. Door de eerste 2 tot 3 dagen de ogen zoveel mogelijk te koelen neemt de zwelling af en kan je mogelijk ongemak verminderen. Daarnaast dien je er rekening mee te houden dat lichamelijke inspanning of bukken de zwelling kan verergeren. Probeer de eerste nachten niet helemaal plat te slapen, maar een beetje omhoog bijvoorbeeld met een extra kussen. De wond mag de eerste week niet nat worden en niet blootgesteld worden aan zonlicht.

Herstel na 5 tot 7 dagen na de behandeling

Na ongeveer een week zijn de zwelling en blauwe verkleuring meestal verdwenen. Je kunt dan ook weer make-up gebruiken. Na 5 tot 7 dagen kom je op controle bij de kliniek om de hechtingen te verwijderen en het verloop van het herstel tot dusver te bespreken. Heb je contactlenzen? Deze mag je na ongeveer 3 tot 4 weken weer dragen, afhankelijk van de wondgenezing. De arts kan je hierover verder informeren.

Omdat er bij een ooglidcorrectie gesneden wordt, ontstaan er littekens. Wanneer u deze littekens goed verzorgt en insmeert tegen zonlicht, zullen de littekens na ongeveer een jaar bijna niet meer zichtbaar zijn.

Laat je adviseren tijdens een consult.

MAAK EEN AFSPRAAK BEKIJK TARIEVENLIJST

I’ve never seen a smiling face
that was not beautiful.