HiFu of Ultherapie

HIFU staat voor High Intensity Focused Ultrasound en is een huid verbeterende behandeling op basis van geluidsgolven. De energie die vrijkomt tijdens deze behandeling zorgt ervoor dat er warmte in de diepere huidlagen ontstaat. Bij het herstel proces dat hierna optreedt wordt de collageenaanmaak gestimuleerd.

HiFu (ook wel Ultherapie genoemd) is de allernieuwste manier om je huid te verstevigen en te liften! HiFu is een non-invasieve behandeling, dat wil zeggen dat er niet in de huid geprikt of gesneden wordt. Heb je het dus niet zo op naalden, dan is deze behandeling uitermate geschikt voor jou!

Werking

Bij HiFu wordt er gebruik gemaakt van ultrasound, die door een speciale transducer in de diepere huidlagen terecht komen. In deze diepere huidlagen bevinden zich de fibroblasten; de enige cellen in onze huid die in staat zijn om collageen aan te maken. Naarmate je ouder wordt, worden deze fibroblasten steeds minder actief met als gevolg dat je huid slapper wordt en er rimpeltjes en plooitjes ontstaan. Met behulp van HiFu worden de fibroblasten gestimuleerd, met als resultaat een zichtbare versteviging van je huid. HiFu wordt daarom ook wel de ‘niet-chirurgisch face-lift’ genoemd.

Resultaat

Het resultaat van een HiFu/ ultherapie behandeling, is na ongeveer 3 tot 4 maanden zichtbaar. Fibroblasten hebben namelijk ten minste 3 maanden nodig om collageen te produceren. Dit is niet anders dan bij andere collageen stimulerende behandelingen. Afhankelijk van de kwaliteit van de huid geeft een HiFu/ ultherapie behandeling ruim 2 tot 3 jaar een mooi zichtbaar resultaat. Niet alleen gezicht, ook hals en decolleté kunnen met HiFu/ulterapie behandeld worden.

De behandeling

HiFu is een makkelijk toe te passen behandelmethode en heeft nauwelijks bijwerkingen. Bij de behandeling komt de gefocuste ultrasound energie direct in exact de juiste lagen van de huid, zonder het huidoppervlak en de omringende huidstructuren te beschadigen. Door de energie kan de huid soms kortdurend wat rood en gezwollen zijn. Na een behandeling zijn er geen korstjes of zichtbare beschadigingen aan de huid zichtbaar, zoals bij andere lasers vaak wel het geval is.

Een HiFu/ulterapie behandeling is nauwelijks pijnlijk omdat de energie alleen in de diepere huidlagen terecht komt, en daar bevinden zich veel minder zenuwuiteinden dan in de bovenste huidlagen.

Laat je adviseren tijdens een consult.

MAAK EEN AFSPRAAK BEKIJK TARIEVENLIJST

I’ve never seen a smiling face
that was not beautiful.