PDO draden

PDO (polydioxanon) draden zijn oplosbare hechtdraden die al vele jaren in de chirurgie worden gebruikt. PDO draadjes zijn er in verschillende soorten en maten (glad, gedraaid of met weerhaakjes). Met de kleinste variant kun je heel goed de fijne lijntjes behandelen terwijl je met de grootste variant weer een preciezere lift kunt realiseren en verslapte huid kunt verstrakken. De arts zal tijdens de intake samen met je kijken naar hoeveel en welke draden er nodig zijn voor het gewenste resultaat.

De behandeling

De steriele PDO draadjes zijn omhuld met een hele kleine canule (een dunne en holle naald). Middels een klein prikje wordt elk draadje afzonderlijk ingebracht. Het draadje zet zichzelf vervolgens vast onder de huid, waarna de canule de huid weer verlaat en het draadje achterblijft. Doordat de draad zich verankert in de huid, wordt de huid, wanneer er aan de draad wordt ‘getrokken’, gelift en verstrakt.
De draad is niet zichtbaar omdat deze in het onderhuids bindweefsel wordt geplaatst. Afhankelijk van het soort draad die we gebruiken, wordt de draad na enkele maanden volledig door je huid opgelost. Tijdens het oplossen van de draad vormt zich collageen in het weefsel rondom de draad waardoor je huid dikker en steviger wordt.

Resultaat

Het liftende effect van de behandeling is direct zichtbaar. Het volledige effect zie je na ongeveer 6 weken. Er kunnen op ieder gewenst moment extra PDO hechtdraden geplaatst worden. De resultaten van de behandeling zijn gedurende een langere periode zichtbaar. De arts kan je hierover verder informeren.

Veel gebruikte locaties

  • Hals
  • Decolleté
  • Onderoogleden/kraaienpootjes
  • Rokerslijntje bovenlip
  • Wang/kaaklijn

Herstelperiode

De hersteltijd na een behandeling is minimaal. De behandelde huid kan een lichte zwelling en roodheid vertonen. Deze bijwerkingen zijn allemaal tijdelijk van aard.

Laat je adviseren tijdens een consult.

MAAK EEN AFSPRAAK BEKIJK TARIEVENLIJST

I’ve never seen a smiling face
that was not beautiful.