Oorlelcorrectie

Er bestaan verschillende redenen om te kiezen voor een oorlelcorrectie. Door het dragen van oorbellen kunnen de gaatjes in de oorlellen uitrekken, inscheuren of zelfs helemaal uitscheuren. Een andere reden is dat oorlellen te lang of te groot zijn. Dit kan zijn aangeboren of door de jaren heen zijn ontstaan (lees: zwaartekracht).

Resultaat

Gelukkig is een oorlelcorrectie een eenvoudige ingreep om je oorlel weer in de gewenste vorm te krijgen en mogelijke beschadigingen te herstellen.

Behandeling

Een oorlelcorrectie is een kleine ingreep, wordt uitgevoerd onder lokale verdoving en kan bestaan uit het inkorten van een oorlel, het verwijderen van huidoverschot of het corrigeren van beschadigden delen zoals een uitgescheurde oorlel. De huid wordt daarna gesloten met een hechting.

Herstel

Na 5 tot 7 dagen kom je op controle bij de kliniek om de hechtingen te verwijderen en het verloop van het herstel tot dusver te bespreken. Wij raden je altijd aan om minimaal drie maanden te wachten voordat je weer gaatjes laat schieten in de oren. Daarna kun je weer gewoon oorbellen dragen zoals je gewend was.

Omdat er bij een oorlelcorrectie gesneden wordt, ontstaan er littekens. Wanneer u deze littekens goed verzorgt en insmeert tegen zonlicht, zullen de littekens na ongeveer een jaar bijna niet meer zichtbaar zijn.

Laat je adviseren tijdens een vrijblijvend consult.

MAAK EEN AFSPRAAK BEKIJK TARIEVENLIJST

I’ve never seen a smiling face
that was not beautiful.