Speciaal voor mannen

Niet alleen vrouwen hebben last van huidveroudering. Ook de huid van mannen verliest op den duur stevigheid en volume, waardoor er lijntjes, rimpels en plooien ontstaan. Mannen die zich hieraan storen, hebben o.a. baat bij een injectable behandeling (botox of fillers) bij BBO Clinics.

Mannen hebben een andere anatomie dan vrouwen. Zo hebben ze vaak een dikkere huid en sterkere gezichtsspieren waardoor mannen vaak een hogere dosering Botox nodig hebben. Het is belangrijk dat de injectable behandeling hierop wordt aangepast. Daarnaast is het gewenste resultaat vaak anders bij mannen dan bij vrouwen.

Botox voor mannen

Botox wordt gebruikt om spieren tijdelijk te laten ontspannen. Het middel bestaat uit het eiwit botuline toxine, dat de prikkeloverdracht van zenuw naar spier blokkeert. Hierdoor wordt de spier tijdelijk verslapt. Het lichaam breekt botox af, waardoor het effect na een aantal maanden vermindert en uiteindelijk helemaal verdwijnt. Botox werkt preventief tegen rimpels, maakt mimische rimpels (veroorzaakt door mimiekspieren in het gelaat) minder zichtbaar en de huid gladder.

Populaire botox behandelingen voor mannen zijn bijvoorbeeld de fronsrimpel tussen de wenkbrauwen, rimpels op het voorhoofd en kraaienpootjes bij de ogen. Botox wordt ook wel gebruikt om wenkbrauwen en mondhoeken te liften. Daarnaast kan botox worden ingezet voor verschillende medische toepassingen, zoals tegen tandenknarsen, migraine en overmatig transpireren.

MEER OVER BOTOX

Fillers voor mannen

Een filler is een tijdelijke volume boost die in uiterst kleine hoeveelheden en sterk verdund wordt geïnjecteerd. Het bestanddeel dat het volume herstelt heet hyaluronzuur, een biologisch afbreekbaar molecuul dat vanzelf uit het lichaam verdwijnt. Fillers helpen de jeugdige vorm van het gezicht te herstellen en blijven afhankelijk van de plek waar ze geplaatst worden 9 tot ruim 12 maanden aanwezig. Fillers zijn uitermate geschikt voor het verstrakken van de kaaklijn, het opvullen van rimpeltjes en lijntjes rondom de mond of de ogen en het vervagen of geheel wegwerken van littekens. Een behandeling met fillers kan in sommige gevallen zelfs een operatie vervangen, zoals bijvoorbeeld bij een neuscorrectie.

Bij een filler behandeling voor mannen is het van belang dat we de mannelijke vormen van het gezicht intact houden. Bij BBO Clinics zijn we gespecialiseerd in filler behandelingen voor mannen waarbij de juiste hoeveelheid filler op de juiste plek geïnjecteerd wordt voor een natuurlijk en ‘mannelijk’ resultaat.

MEER OVER FILLERS

Uiteraard zijn er meer populaire behandelingen voor mannen, zoals een ooglidcorrectie.

MEER INFORMATIE