Botox

Botuline toxine (Botox) is een medicijn dat wordt gebruikt om spieren tijdelijk te laten ontspannen. Het werkt preventief tegen rimpels, maakt mimische rimpels minder zichtbaar en de huid gladder. Botox is met name geschikt om mimische rimpels (veroorzaakt door mimiekspieren) te behandelen, zoals bijvoorbeeld de frons tussen de wenkbrauwen, het voorhoofd en de kraaienpootjes. Daarnaast wordt botox vaak gebruikt om wenkbrauwen en mondhoeken te liften.

In de juiste handen kunnen met botox mooie en heel natuurlijke resultaten worden bereikt.

Resultaat

Na een behandeling is het resultaat nog niet direct zichtbaar, dit duurt gemiddeld 5 dagen. Meestal blijft het resultaat 3 tot 5 maanden zichtbaar. Hoe vaker je echter botox gebruikt, hoe langer het resultaat zichtbaar kan blijven. Dit komt doordat een spier die langdurig niet actief is, steeds meer spiervolume verliest. Hoe minder spiervolume, hoe minder krachtig een spier is. Hierdoor blijft de rimpel langer weg. Stop je met het gebruik van botox, dan zal de rimpel altijd weer terugkomen.

Medische werking

Naast cosmetische redenen zijn er ook medische redenen waarvoor botox gebruikt wordt, zoals:

  • migraine; wanneer migraine wordt uitgelokt door een verhoogde spierspanning op het voorhoofd of in de nek, kan botox helpen deze spieren te ontspannen waardoor de hoofdpijnaanvallen vaak geheel verdwijnen.
  • overmatig transpireren. Door het middel onderhuids in de oksels te spuiten wordt de zweetproductie zo’n zes maanden geremd.
  • verhelpen van knarsetanden, door botoxinjecties in de kauwspier

De behandeling

Botox wordt in uiterst kleine hoeveelheden en sterk verdund geïnjecteerd met een ultradunne naald. Niet het meest prettige gevoel, maar pijnlijk zeker niet. Na de behandeling kun je gewoon naar je werk of de stad in. Bijwerkingen zijn er niet of nauwelijks. Na behandeling kunnen enkele lichte reacties ontstaan zoals roodheid, lichte zwelling, jeuk, een blauwe plek en lichte gevoeligheid. Meestal zijn reacties mild van aard en verdwijnen binnen een uur.

Veilig

Botox is een veilig medicijn en wordt al sinds decennia gebruikt in de neurologie, daardoor weten we dat botox ook op de lange termijn geen nadelige effecten heeft. Daarnaast mag Botuline toxine alleen gebruikt worden door geregistreerde artsen.

De echte Botox©

Wij werken uitsluitend met de échte Botox van Allergan waardoor we de resultaten, duur van het effect en de veiligheid van de behandeling optimaal kunnen waarborgen en controleren. Allergan is de ontwikkelaar en producent van het merk Botox (FDA en CE goedgekeurd). Net als andere merken bestaat Botox uit botuline toxine. Niet voor niets is de botox van Allergan wereldwijd het meest gebruikte merk.

I’ve never seen a smiling face
that was not beautiful.