TCA Peelings

Om te beginnen is het goed te beseffen wat het woord peeling betekent. Letterlijk vertaald betekent het (af)pellen. Met een chemische peeling halen we dan ook de bovenste huidlaag weg en stimuleren we de huid van binnenuit. De huid maakt extra collageen aan, oneffenheden worden verminderd en er komt een frisse, jongere huid tevoorschijn.

De meest toegepaste chemische peeling in medische zin is de trichloorazijnzuur peeling (TCA Peeling). Het is een chemische peeling die diep in de huid zijn effect heeft waardoor de algehele huidstructuur verbetert.

Resultaat

Soms kan één enkele behandeling voldoende zijn voor het gewenste resultaat. In andere gevallen zullen meerdere behandelingen noodzakelijk zijn. Afhankelijk van de diepte die tevoren wordt gekozen kun je meer of minder resultaat verwachten. Over het algemeen geldt, hoe dieper de peeling in de huid dringt, hoe beter het resultaat. Onze TCA peelings zijn geschikt wanneer:

  • De huid een vermoeide, doffe uitstraling heeft.
  • De huid een grove, onregelmatige structuur heeft.
  • Bij zichtbare tekenen van zonschade (lijntjes, droogte, vlekken).
  • Algehele opfrisbeurt van een slappe, verouderde huid.

Behandeling

Een TCA-peeling kan in verschillende concentraties gebruikt worden en die is bepalend voor de diepte van de peeling. De dikte en de conditie van het laagje huid dat wordt verwijderd bepaalt enerzijds welke diepte nodig is voor optimaal resultaat en anderzijds welke diepte haalbaar is, want niet iedereen kan zomaar een diepe peeling ondergaan. Daarom is er vooraf een uitgebreide intake waar je huid wordt gescreend op huidtype en mogelijke contra-indicaties en volgen er uitgebreide richtlijnen met betrekking tot de nazorg.

Bij BBO Clinics gebruiken we de peelings van ‘Vi’. Een mediumdiepe peeling die de levende cellaag van de huid niet aantast en daardoor veilig kan worden toegepast.

Herstelperiode

Een behandeling met TCA kan branderig aanvoelen, maar dit gevoel verdwijnt weer. Gedurende enkele dagen kan de huid gaan vervellen (peelen). Dit kan jeukerig en branderig aanvoelen. Het is belangrijk de behandelde gezichtshuid zoveel mogelijk te ontzien en niet aan de losgekomen velletjes te trekken. Na elke peeling krijg je uitgebreide informatie en richtlijnen over wat je wel en vooral niet dient te doen na de behandeling.

Laat je adviseren tijdens een consult.

MAAK EEN AFSPRAAK BEKIJK TARIEVENLIJST

I’ve never seen a smiling face
that was not beautiful.