PlexR soft surgery

De behandelingen worden uitsluitend door speciaal opgeleide artsen en cosmetisch therapeuten uitgevoerd en zorgen voor verstrakking, verjonging, en verwijdering van overtollig huid.

Een PlexR behandeling is bijvoorbeeld mogelijk voor;

  • liften en versteviging van de huid van gezicht en hals
  • verwijderen van rimpels en overtollig huid
  • verwijderen van pigmentvlekken en littekens door acne
  • verstrakken van de kaaklijn

De behandeling

Tijdens een PlexR soft surgery behandeling wordt de huid op kleine schaal behandeld met plasma. Zonder direct contact met de huid, ontstaat er een kleine boog bestaande uit geladen plasma die de huid puntsgewijs aanraakt. Als reactie op deze aanraking trekt de huid vrijwel direct samen en wordt de huid aangezet tot cel vernieuwing en collageen aanmaak. Je krijgt dus niet alleen een lift in het behandelde gebied maar ook een huidverbetering. Een behandeling met de PlexR bestaat uit een serie van deze aanrakingen, waardoor er met veel precisie gewerkt kan worden op de gewenste zones. Mogelijke pijnsensatie kan worden verholpen door een verdovende crème.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheden huid overschot, huid type, complexiteit van het probleem en individuele wensen. In de meeste gevallen is een behandeling voldoende, maar soms kunnen meerdere behandelingen nodig zijn voor het gewenste resultaat.


Resultaat

Huidverbetering en opbouw gaan door na de behandeling. Na enkele weken heeft de behandeling ervoor gezorgd dat de collageen vezels zich meervoudig hebben gemultipliceerd dat resulteert in een verdikking van de huid tot ruim 60%. Naast huid reductie en lifting (krimping van elastische vezels) zorgt dit effect voor verdere huidversteviging en vertraging van verdere veroudering en huidverslapping.

De behandeling

De hersteltijd na een behandeling met PlexR is minimaal. De behandelde huid kan een lichte zwelling en roodheid vertonen. Tevens ontstaan er na de behandeling kleine korstjes op de huid. Deze korstjes blijven meestal gedurende 7 tot 10 dagen zichtbaar. Het is belangrijk deze korstjes na de behandeling spontaan te laten afvallen en niet te gaan krabben of op een andere manier te verwijderen. Direct na de behandeling raden we aan om een crème te gebruiken op basis van Zinkoxide, zoals Nestosyl of Bepanthen.

Onder de korstjes zal er geleidelijk aan nieuwe ‘rood-roze’ huid ontstaan. Deze kleur kan enkele weken aanhouden maar is gemakkelijk te camoufleren. Gemiddeld is na 4 tot 6 weken de huid hersteld. Tot die tijd is het dus belangrijk om deze nieuwe huid goed te beschermen. Je krijgt hiervoor duidelijke instructies en adviezen na afloop van de behandeling.

Laat je adviseren tijdens een consult.

MAAK EEN AFSPRAAK BEKIJK TARIEVENLIJST

I’ve never seen a smiling face
that was not beautiful.